Условия за ползване на сайта tyapti.com

По смисъла на Закон за защита на потребителите (ЗЗП), Глава IV, Раздел II, се приемат Oбщи условия на договор за покупко-продажба от разстояние между:

Интернет страницата tyapti.com  от една страна, и от друга лицето навършило 18 години, съгласило се с настоящите “Общи условия“, наречено по-долу за краткост ПОТРЕБИТЕЛ. При регистрацията си потребителят се съгласява с „Условията за ползване“ на сайта, които трябва да познава и спазва.

1. Всяка поръчка направена през сайта ще се съхранява в базата данни и ще бъде изпращана на потребителя при поискване. Последният може да иска изпращане на хартиено копие от своята поръчка, но единствено чрез отправено запитване от електронната си поща към администратора на сайта. Поръчките на всеки клиент са анонимни и могат да бъдат изпращани само на потребителя, който ги е направил.

2. При всяка направена заявка, Вие ще получите обаждане от наш оператор, в което трябва да потвърдите направената поръчка. В случай, че не потвърдите поръчката или обаждането не може да бъде осъществено поради причини като: изключен телефон, проблеми с обхвата и др. такива, заявената стока няма да бъде изпращана при втори опит за свързване и Вие ще трябва да направите нова поръчка. В това обаждане Вие можете да промените стоката, да я откажете, да се информирате допълнително за стоката и др.

3. Цялата информация се предоставя на български език с изписване на съдържанието на кирилица.

4. Потвърждаването на заявката, чрез телефонно обаждане от наша страна, става на същия или следващия работен ден от 9:00 до 18:00 ч. Изпращането на стоката става в срок от 7 работни дни с избрана от нас лицензирана куриерска фирма – СПИДИ. С цел да улесним клиента, Ви информираме, че е възможно да изберете друг начин на доставка удобен за Вас. Изпращане на електронно писмо на е – мейла Ви не означава потвърдена или изпратена поръчка, то е само за Ваша допълнителна информация и улеснение.

5. Личните данни на всеки потребител се обработват съобразно с принципите на добросъвестност, целесъобразност и законосъобразност прогласени в ЗЗЛД ( Закон за защита на личните данни). Според тези принципи предоставените от Вас данни са минимално необходими и позволяващи поръчката да бъде доставена точно и коректно. Такива данни са – името, адреса, телефона, електронната поща, данни за поръчаните продукти, отстъпки, коментари и др. подобни, където поръчката да бъде изпратена. Всички предоставени от Вас лични данни се съхраняват съгласно изискванията на ЗЗЛД и не могат да бъдат предоставяни на трети лица, освен в предвидените изрично в ЗЗЛД случаи. tyapti.com гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от Купувача посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация, съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред. tyapti.comможе да предоставя събраната статистическа информация за посещаемост на сайта, да изготвя вътрешни статистики, както и за цели на директния маркетинг. С приемането на настоящите Общи условия, потребителят се съгласява с обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг. Потребителят има право да възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг, като изпрати писмено съобщение до tyapti.com на посочения адрес или e-мейл за Kонтакти.

6. Всеки направен опит за копиране, пренасяне, възпроизвеждане и др. на информация от този сайт може да бъде разглеждан като правонарушение съгласно ЗАПСП (Закон за авторското право и сродните му права).

Правата върху цялото съдържание на tyapti.com като:

 • снимков материал
 • модели
 • приложения
 • текст
 • графики
 • ресурси
 • данни
 • информация

и други са ексклузивна собственост на „ТЯПТИ“ ООД и tyapti.com, както и на нашите съконтрагенти. Kопирането и използването им без предварителното одобрение, и извън изрично посочените от „ТЯПТИ“ ООД случаи, води до приложение на Закона за авторското право и сродните му права- чл.93е, ал.3 във вр. с чл.94. Това включва завеждането на граждански иск срещу нарушителите, както и спиране на съответният уеб сайт на нарушителя като предварителна обезпечителна мярка.

7. tyapti.com си запазва правото, във всеки един момент, да променя условията за ползване на сайта и те стават валидни с тяхното публикуване.

8. tyapti.com си запазва правото да премества, изтрива, добавя и сменя всички елементи, който са част от структурата на сайта .

9. Предложения, идеи и други изпратени от потребител/и на tyapti.com стават автоматично собственост на „ТЯПТИ“ ООД и дружеството не дължи обещетение или каквато и да е друга форма на компенсация за ползването им на tyapti.com.

10. С регистрация на потребителски акаунт и/или извършването на покупка, потребителите на tyapti.com имат право да изберат дали са съгласни / не са съгласни да получават електронни писма с цел информиране относно промени, нови продукти и предложения както и за текущи промоции.

11. tyapti.com предлага продуктите си с действителните им цветове. При проблеми с точното им изображение, моля променете настройките на монитора си. tyapti.com не носи отговорност, ако Вашият монитор не изобразява точните цветове.

12. При покупка на стока от tyapti.com, „ТЯПТИ“ ООД поема отговорността за доставка на стоката на цената, качеството, вида, материята и бройката упоменати при поръчката от потребителя, като последният е длъжен да заплати стоката при доставката с наложен платеж.

13. Всяка поръчка от страна на потребител в електронен магазин tyapti.com има силата на договор за покупко-продажба между двете страни. Извършването на заявката има силата на волеизявление от страна на купувача за сключването на договора, с което той изрично потвърждава, че е наясно с факта, че поръчката е свързана със задължение за плащане от негова страна. Купувачът може да направи корекция в заявката си преди и след нейното депозиране като информира „ТЯПТИ“ ООД за това на посочените електронни адреси и телефони в графа „За нас”. Всяка заявка се извършва на български език.

14. Купувачът има правото на достъп до своята заявка (договор), която/който ще му бъде предоставена на хартиен носител при поискване. Преди изпращането, всяка заявка се потвърждава в телефонен разговор на посоченият от Купувача номер за обратна връзка.

15. „ТЯПТИ” ООД и tyapti.com  изключват всякаква отговорност (независимо дали се основава на договор или на някаква друга основа), възникваща от или във връзка с достъпа или употребата на нашия Уебсайт или даден уебсайт, с който е свързан, до степента, позволена от приложимото право. Това изключване се отнася, но не се ограничава до:

 •   загуби от невъзможност за достъп до Уебсайта или технически повреди на Уебсайта;
 •   загуба на данни;
 •   загуба, причинена от хакерска атака, свързана със срив на услугата, вируси или други технологично вредни материали;
 •   загуба, възникваща от обстоятелства, извън нашия разумен контрол, и загуба, която не е разумно предвидима.

Ние не се опитваме (и нищо в тези Условия на ползване не следва да се счита като опит) да изключим или да ограничим отговорност и всяко такова изключение или ограничаване на отговорност не се отнася за следните случаи:

 •   загуба или вреда, причинена от наша измама, умишлено нарушение или целенасочено подвеждане;
 •   отговорност, която съгласно приложимите закони за защита на потребителите или за отговорност за продуктите не може да бъде изключена (както и да се наричат такива закони);
 •   каквато и да била друга отговорност, която не може да се изключи или ограничи съгласно приложимото право.

16. Всички обявени цени са с включено ДДС.

17. За допълнителни въпроси неуредени в глава „Условия за ползване” се прилага Българското законодателство.

Поръчка. Доставка. Плащане

1. Забранява се извършването на поръчки от електронния магазин от непълнолетни лица. Тези лица, които са под 18 години, могат да поръчат на името на свой родител/ настойник.

2. За да направите Вашата поръчка е необходимо:

2.1. Да изберете продукт от нашия каталог.

2.2. За да добавите продукта:

 •    Изберете цвят
 •    Изберете размер
 •    Натиснете бутона: Поръчай

2.3. Изберете Плащане от менюто Покупки.

2.4. Влезте във Вашия профил или се регистрирайте.

2.5. Моля, въведете точно данните за доставка като адрес, имена, телефон и други посочени ( направете проверка за грешки или непълно посочени данни).

2.6. Преди всяка поръчка проверете дали продуктът избран от Вас е добавен в Покупки.

3. При проблеми с поръчката, моля да ни информирате своевременно на електронен адрес: service@tyapti.com

4. Телефоните, на които може да правите вашите поръчки директно и да се свържете с нас: +359 89 666 28 66 – разговор на цена в зависимост от тарифния Ви план, без допълнителни импулси.

Ние ще направим необходимото, за да бъде Вашата поръчка осъществена и Вие да останете доволни!

5. След финализиране на поръчката, служител на онлайн магазин tyapti.com се свързва с клиента за потвърждение на поръчката, чрез телефонно обаждане в работно време (Понеделник – Петък / 09:00 -18:00ч.)

6.  Всички пратки се изпращат с избрана от нас лицензирана куриерска фирма с наложен платеж.

7. Методът за плащане на стоката е наложеният платеж (директно плащане на куриера при доставка на стоката).

Работим по нови алтернативни методи за плащане. Благодарим Ви за търпението!

8. Избраните от Вас стоки, ще бъдат доставени до посочения адрес в цяла България.

Ако имате индивидуални изисквания за доставката на продукта (като определен час, в който да получите стоката, да изберете различна куриерска фирма, желаете да получите поръчката си лично от куриерския офис и др.) можете да посочите това в полето, преди да поръчате.

9. Всички обявени цени са в български лева, а когато има и друга валута, тя се избира се от падащото меню горе в дясно.

10. Цените са за брой; когато цената включва повече от един брой това е изрично посочено в описанието или в отделна колона, която се вижда ясно и разбираемо за потребителя.

11. Законово основание за услугата е чл.3 ал.1 от Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства. Съгласно текста в наредбата един от вариантите, който ни освобождава от задължението да издаваме фискална касова бележка, е плащането да се извършва чрез пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор, какъвто е Спиди.

За направеното от потребителя плащане Спиди издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ „ТЯПТИ” ООД от задължението да издава касова бележка.

Рекламации

1. Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закон за защита на потребителите, потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от получената стока и да я върне в срок от 14 дни от датата на получаване на стоката.

2. Потребителят е длъжен да съхранява поръчаните от tyapti.com стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закон за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката, и без да има аромати.

3. Търговецът има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство, ако е нарушена целостта на опаковката, липсва търговски етикет, артикулите са видимо използвани (скъсани, захабени, обезцветени, изпрани, разтегнати, гладени, с аромати, и др. подобни).

4. В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, потребителят го връща на tyapti.com, и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на tyapti.com.

5. Преди да предприемете връщане на продукт, трябва да поискате това да се случи, след като се свържете с нас чрез формата за контакт или на email: service@tyapti.com и получите от нас формуляр за рекламация

 •   Попълнете коректно Формуляр за рекламация
 •   Връщането на продукт трябва да е чрез куриерска фирма Спиди.
 •   Разходите по доставката са за сметка на клиента. Стойността на продукта се изплаща чрез банков превод.
 •   В куриерският плик на фирма Спиди трябва артикула/-ите да пътува заедно с коректно попълнена „БЛАНКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ“
 •   Сумата по стойността на поръчаните артикули (без сумата, която сте заплатили за доставка при получаването на поръчката си) ще ви бъде изплатена в срок не по-късно от 14 дни по банкова сметка, която сте ни предоставили в „БЛАНКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ“

6. Случаи в които не се позволява да се върне продукт:

 •   Ако не са изпълнени всички указания в т.3.
 •   Ако върнете продукт/-и с наложен платеж.
 •   Ако върнете продукт/-и чрез друга куриерска фирма.

Адрес за връщане : България, Варна 9009, ул. Петко Стайнов 13

7. Продукт закупен от електронен магазин tyapti.com може да бъде заменен до 14 дни след получаването му.

Продуктът, за да може да се подмени, трябва да бъде с безупречна търговска опаковка, с наличен търговски етикет, артикулите да не са използвани (скъсани, захабени, обезцветени, изпрани, разтегнати, гладени, с аромати, и др. подобни).

8. Преди да предприемете подмяна на продукт, трябва да поискате това да се случи, след като се свържете с нас чрез формата за контакт или на email : service@tyapti.com и получите от нас формуляр за рекламация

 •   Попълнете коректно Формуляр за рекламация
 •   Подмяната на продукт трябва да е чрез куриерска фирма Спиди.
 •   Разходите по доставката се поемат от клиента, без наложен платеж.
 •   След като получим върнатия продукт, и се уверим , че са спазани всички указания, в срок от 3 календарни дни tyapti.com ще се свърже с потребителя, за да изпратим продукта, който е избрал за подмяна. Разходите за доставка се поемат от клиента.

Политика относно предоставено от потребителите съдържание

В случай че предоставим на потребителите на tyapti.com възможността да публикуват съдържание или коментари, или по друг начин да подават материали за публикуване в различни части на нашия сайт, ние може да не сме запознати със съдържанието на всеки коментар или рецензия показвани на сайта. Ние предприемаме действия на база т. нар. „уведомяване и премахване“. Ако смятате, че даден коментар или рецензия, показани на нашия сайт, съдържа обидно изказване, съставлява нарушение на авторско право или нарушение на други права, моля уведомете ни незабавно в писмен вид или по e-mail, и ако е възможно, предоставете материал, подкрепящ Вашето оплакване.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Потребител по смисъла на § 13 т.1 от ЗЗП е „всяко физическо лице, което придобива стоки или ползва услуги, които не са предназначени за извършване на търговска или професионална дейност, и всяко физическо лице, което като страна по договор по този закон действа извън рамките на своята търговска или професионална дейност“. Според чл. 2 от ЗЕТ услугите на информационното общество се предоставят свободно ( безвъзмездно или общодостъпно ), освен ако в дерогиращ закон е предвидено друго.

И З В Е С Т И Е

За защита на личните данни

 

С настоящото Известие,ТЯПТИ  ООД иска да уведоми всички свои клиенти и партньори за предприетите мерки за защита на личните данни по време на тяхното обработване. ТЯПТИ ООД се задължава да спазва действащото законодателство по отношение защита на личните данни и определя лице, отговорно за изпълнението на вътрешните процедури по защита на данни.

ТЯПТИ ООД обработва лични данни с цел да предостави по-добри, по-качествени и по-разнообразни продукти и услуги. ТЯПТИ ООД обработва данни с цел извършване на резервации, регистриране на гости на хотела, осигуряване сигурността на територията на хотела. ТЯПТИ ООД обработва лични данни свързани с физическа идентичност (име, ЕГН, адрес, месторождение, телефон, паспортни данни и други) на гостите на хотела.

За обработването на лични данни ТЯПТИ ООД използва частично автоматизирани алгоритми и методи с цел постоянно подобряване на предлаганите продукти и услуги, за адаптиране на продуктите и услугите към индивидуалните нужди по най-добрия възможен начин.

Във връзка с изпълнение на задълженията си като доставчик на услуга, ТЯПТИ ООД въведе необходимите технически и организационни мерки срещу неоторизирана или незаконна обработка, достъп, предоставяне, копиране, промяна, съхранение, възпроизвеждане, показване или дистрибуция на лични данни.

Личните данни се съхраняват за периода, необходим за изпълнение на целите, за които са предоставени, окончателно уреждане на всички финансови задължения и изтичане на нормативно определените задължения за съхраняване на данните, като задължения по Закона за туризма, по Закона за счетоводството за съхранение и обработка на счетоводни данни (10 години), по Закона за задълженията и договорите давностни срокове за предявяване на претенции (5 години), за задължения за предоставяне на информация на съда, компетентни държавни органи и др. основания, предвидени в действащото законодателство (5 години). Данните, за които вече не съществува легитимна цел за обработване или друго законово изискване се изтриват и унищожават, тези на хартиен носител се унищожават механично, а данни на електронен носител се заличават.

ТЯПТИ ООД предоставя лични данни на трети лица, като основната цел е да се предложи качествено, бързо и комплексно обслужване. Не се предоставят лични данни на трети лица, преди ТЯПТИ ООД да са увери, че са взети всички технически и организационни мерки за защита на тези данни. Лични данни се предоставят на лица, обработващи данни от името на

 ТЯПТИ ООД (пощенски оператори, туроператори, лица, поддържащи оборудване, софтуер и хардуер, органи, институции и лица, на които се предоставят лични данни по силата на действащото законодателство, банки за обслужване на плащанията, лица, предоставящи услуги по унищожаване на архиви на хартиен и/или електронен носител).

Всяко физическо лице има право на достъп до отнасящите се за него лични данни, да възрази срещу обработката на личните му данни и да изиска от администратора заличаване, коригиране, блокиране или предоставяне на трети лица на негови лични данни. Физическото лице има право да оттегли съгласието си за обработка на лични данни и да подаде оплакване по всяко време до Комисията за Защита на Личните данни.